Mamma

Man kan ju undra lite vart jag tagit vägen för någon uppdatering har det inte blivit här på länge!
Det har hänt en hel del. Jag har fyllt år och två dagar senare blev jag mamma till Oskar. En jätte söt liten kille som är hur gå som helst. Mitt liv nu handlar om äta, sova, amma och byta blöjor...det blir inte mycket bakning eller laga mat heller och därför står bloggen lite tom nu. Men jag har sagt att på måndag blir det ändring på det och det är också då min sambo börjar jobba. Inget mer godis och onyttigheter på vardagarna, planera matsedel igen och kanske ställer jag mig och börjar baka bröd igen. Vi får se, än så länge försöker jag bara njuuuta och det är ju det man ska, njuta av livet.

Kram på er!

Energitjuvar

Hon beskriver hur vissa människor suger energi av varandra och gör det oftast utan att ha ångest eller skuld.
En energitjuv växer av att få en kick av den kraft han/hon tar från andra. Den som drabbas blir trött, handlingsförlamad och slut på energi. Kanske också ledsen utan att förstå varför. Deras avsikt är att skapa osäkerhet och rädsla.

En bok som jag har i min hylla och som kommer stå där för alltid är boken om Energitjuvar av Ingalill Roos.
Senast jag läste den var när den släpptes 2006. Jag fick en aha upplevelse och märkte att jag själv var en energitjuv men också hade vänner och familj runt omkring mig som "snodde" min energi. Det blev ändring på det.
När jag häromdagen inte orkade gå till bibblan och låna en ny bok så såg jag boken om energitjuvar i min hylla och tänkte det kunde vara intressant att läsa den igen. Det var det. Det är helt klart en bok som man ska ta fram och läsa en gång per år eller sådär vart annat år. Det fanns mycket som jag hade förträngt och nu när jag ska bli mamma så fanns det ny info som jag inte tagit till mig för några år sedan.

Har ni inte läst den, läs den! En perfekt present!



Björnbärsmuffins

Idag var jag sugen på muffins och vi har massa björnbär i frysen så då fick det bli fyllningen. Hur mycket björnbär är bara att ta så mycket man känner för så därför står det inte med i receptet. Receptet kommer från Leila och om man som jag inte hade citron hemma så går det lika bra att strunta i den, dem blev mummsiga ändå.







Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader för att grädda små.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och tillsätt mjölk och det rivna citronskalet. Rör ned i ägg röran.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten. Rör inte för mycket för då blir dem inte saftiga och fluffiga.



Jag använder en muffinsplåt som jag sätter i mina silikonmuffinsformar. Har man en plåt så blir dem höga och fina, rekommenderas.
Jag fyller lite smet i formarna och sen lägger i några bär, fyller på resten av smeten och garnerar med ytterligare några bär. Mumma!

Groggy

Kände mig mörbultad när jag vaknade idag. Ont i hela kroppen och ledvärk och smått groggy. Sov så tungt inatt och var sjukt uppblåst om magen. Tänkte att det får bli en lugn dag, mannen ska säkert sitta och jobba hela dagen men icke. Han ville hitta på något och jag kände för att komma ut i det fina vädret. Så vi bestämde oss för en promenad, lunch och promenad hem igen.
Det blev en underbar eftermiddag. Typ en timmes promenad till fiket, fika en timme, snackade, mös och hade roligt. Sen en timmes promenad hem med stopp i en reptilbutik och sen ett loppis där jag fyndade en brödform och en kruskavel, nice nice. Så nu kan jag göra två ståtliga bröd samtidigt!
Väl hemma kröp vi ner i badkaret och vilade så nu är man sådär skönt trött i kroppen och jag längtar till den kalla sängen så jag kan sussa sött. Men först blir det läsa i min bok om energitjuvar, tända ljus och mysa.

Får se om värkarna sätter igång, än så länge är det lugnt. Fick en idée om att han kanske inte kan komma ut! Jag har ju haft problem med bäckenet sen början då det roterar sig och kanske det blivit lite knasigt nu så det är för trångt för honom? Ingen aning. Hoppas inte på det för jag vill ha han här och nu. BF+1 idag...

Harmoni

Kroppen har varit i obalans i minst 1 vecka men idag släppte det och jag känner mig i balans igen. Stressen, otåligheten finns inte och nu kan jag njuta av livet igen. Bara mysa, tända lite ljus, läsa, koppla av och leva i nuet, såååå härligt.

Väntan...

känns som en evighet, just nu!

Är gravid och har 3 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag har alltså gått 277 dagar av 280!

Jag vill ploppa ut bebben nuuuuu. Jag vill att värkarna ska sätta igång och jag vill en massa just nu..
Men bebben i min mage verkar vilja stanna i den trygga, trånga lilla bubblan. Förvärkar har jag en massa men de "riktiga" värkarna kommer bara ibland, oftast på natten.. Jag är som ni kan förstå av detta lilla inlägg smått uttråkad.

Men för att vända de negativa tankarna så får man tänka framåt. Till sist kommer underverket ut och det är en underbar belöning.






Välkommen till min blogg!

Tanken med denna blogg är att jag ska få skriva av mig, dela med mig av mina tankar och förmoderligen ge glädje till er läsare och inspiration.

 

Välkomna in till mitt kryp in!


RSS 2.0